Generic placeholder image

Jörgen Calmsund

Genom att få följa med farsan till jobbet på Viktor Olssons Livs i Bräkne Hoby, Blekinge, kom arbete inom mat och service tidigt in i mitt liv. Till en början fick jag hjälpa till i butiken och kassan. Sedan charkdisken, där grunder i styckning lades. Redan här insåg jag hur roligt det är med serviceyrket och att träffa människor.
Ronneby Brunn blev det första servicejobbet som följdes av andra omväxlande och givande arbeten bl a i Sälen, Stockholms skärgård, Göteborg och Strömstad. På Sälens Högfjällshotell arbetade jag som Food & Beverage Manager och anställde både min blivande hustru, Ulrika, och min svägerska, Carina.
Vår trio beslutade oss för att starta eget och när Marmite i Åre blev till salu slog vi till. Våra ambitioner var höga och snart växte sig en härlig vinkällare till med över 300 fantastiska viner. För att appellera på mig måste vin likväl som mat ha ett typiskt ursprung, en karaktär, vilka egenskaper jag även vill förmedla till gästen.
Efter nio härliga år på Marmite i Åre har vi sålt restaurangen och flyttat till Stockholm. Här utför jag nu konsultationsuppdrag åt olika restauranger, både vid nystart och för att strukturera upp redan etablerade krogar.